There was an error in this gadget

Monday, March 14, 2011

kesedihan..=,=..

assalammualaikum..
arie ne rse mmg xda smgt nk g class.. rse mcm sush sgt kaki ni nk melangkah ke class.. 
citer yg aku dpt smlm mmg aku xbleh nk trima lg.. hmm, knpe awk wt sy mcm ne?? satu2 benda jd, bsr sgt ke slh sy smpai awk lgsung xnk bg sy tgk "dia" even tok kali terakhir?? aku menangs smpai dh xda lg airmte nk kuar.. knpe ye, mmg xbleh trima..:'(..

mcm yg pnh sy ckp,sy akn letak gmbr ank kesygan sy 1arie nent kn.. hmm, nmpknye, sume 2 mmg sush nk djgka.. "dia" telah pun kembali ke rahmatullah pd sabtu, 12.3.11 yg lepas.. amat terasa hati ni sbb, xdpt nk menatap wjhmu cyg tok kali terakhir.. aku ingt lg mse aku berckp tlfon dgn "dia", "dia" memanggil aku mama n membhsakn diri sbg adq..

mama: hai ank mama. ank mama ni wt pe? mkn blom??

adq:ta uat pa.. akan da.. (tak wt pe, dh mkn..)

mama: adq mkn pe td??

adq: akan asyi yam.. (mkn nasi aym)

"dia" merupakn seorg budk yg sgt ceria n bnyk ckp.. sgt comel.. pnh menang pertndingn bayi comel n bijak..:)
event bru umo sthun stgh, tp "dia" sgt petah berckp.. sgt cygkn kucing yg bernma comel.. tdo pun skali..
aku sgt rndukn "dia". ingt lg, papa nya (kwn aku) bli kn "dia" sekor bear2 bsr, wrne pink, n tok aku just bear2 kck wrne putih.. dia slalo ckp, "mama nya cik (kck), adq nya saq(bsr)". klau aku xcall 
"dia", "dia" akn amk phone n ckp kt papa, "nk akap ngn mama".. sgt comel..:) agak nkal jgk kdg2..heheh.. "dia" minta kt papa, nk bear2 aku, ktanye nk bg ktor n bcuk.. sje nk cri gdoh ngn aku..:)


kesayangan mama- Megat Faiz-
ne la bdk yg comel, "dia" yg aku mksudkn.. gmbr ne dh lme, time dia sihat lg.. ank kesygngn mama yg sgt mama rndui..:,(

keadan adq, mse di icu..

gmbr ne, pas adq tlh di sahkn menhidap jntung berlubang.. keadan dia pun kritikal coz dpt detect benda ni lmbt.. papa dh sediakn duit tok operation tp.. Allah lbh sygkn adq.. blom sempat pun menjalani operation, adq pergi tok slamanye..:'( 

"mama arap anak mama yg comel ni akn berbhagia disana.. mungkin ni yg terbek tok adq.. msti adq hepi dpt jmpe ngn fmly adq slepas b'psh lme.. jgn lpe kn mama ye cyg.. mama sentiasa merindui mu.."

p/s: sedekahkn Al-Fatihah tok Allahyarham Megat Faiz Bin Tengku Iskandar..

2 comments:

  1. hmmmm... sy paham ape yg awk tengah lalui skarang ni.. sy arap.. kehadiran sy dalam idup awk dapat membuatkan awk senyum walaupun dengan sekejap sahaja... :(

    ReplyDelete