There was an error in this gadget

Monday, October 24, 2011

~L.A.N.G.K.A.W.I.~

assalammualaikum !

lme gler aku xupdated blog ne.. bz bebenor lately ne..hehhehe
so, for this entry aku nk cter psl fmly gathering yg dirancang oleh akak aku kt MAIBEST resort Lagkawi..
resort ne btol2 dpn pntai, n plg best la or yg special psl resort ne dia siap da chalet atas pokok lg.. tp ktaorg just amk yg besa je sbb bw si budk kck adithya ne.. tp 2 sume xksh, yg pentg best gler la..


for this event ktaorg dh sepakat nk wt bju tshirt, tp oleh krne idea ne dtg last2 mnit, so ktaorg decided nk wt sendiri.. tp da 1 mslh bsr sbb, ktaorg mmg xpnh decorated bju (klau btu da la..huhuhuu) wlaubgmana pun, berkat kesungguhan dan keazaman yg kental, akhirnya, t'cptalah bju 2 (skema gler ayt..hehehe)..

ne gmbr blkg..
ne gmbr dpn


kitaorg b'tolak dlm kul 8pg dr Taiping, m smpai di jeti kuala kedah dlm kul 10.30. then kitaorg terus amk feri kul 10.45.. msg2 xsbr nk jejak kaki kt langkawi.. mmg slaloo dh g sne, tp trip kali ne lain ckt, coz kitaorg g 1 fmly..:)

Tuesday, July 12, 2011

~surat untuk bulan~

bulan..
semakin hari aku rse hdp ne semakin pahit..
semakin kelam.. semakin hitam.. knpe ye..
aku tau aku kejam.. tp pnh x kau pk semua yg aku wt ne untuk kebaikan kau jg??
bulan..
aku dh xsggup nk wt dia cdh lg tok aku.. mngs lg tok aku..
slhkah aku utk melihat kebhgiaan nya??
kjmkh aku selepas aku membebaskn tok dia mliki hdp yg lbh sempurna??
bulan..
pd kau aku mengadu nasb..
ketahuilah, bukn ku pinta p'psan ini..
hati ini juga berdrh saat melepaskn pergi..
mski pun untuk saat ini, luka tu msh b'drh lg..

buln smpaikn salam dan pesan ku ini.. sesgguhnya, aku msh sygkn dia..
xkn prnh aku melupakn setiap dtik kta b'sma..
suka duka yg kta tempuhi.. thanksz 4 everythg..:'(

~.kesakitan.keperitan~

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know life so far away
But I know that its just a trip
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm praying you're the one I'Ve build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

'Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don’t wanna run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

Monday, June 27, 2011

~happy father's day~

2 arie yg sgt menyeronok kn..huhu..
celebrate fathers day kt pangkor..
just want to share gmbr time kt sne..huhuhu

a few moment to remeber!!





Wednesday, June 15, 2011

~insan yang teristimewa~

assalammualaikum...

lme nye dh xupdate, almaklum la bz bebenor lately ne..hehehhe..
so, for this entry sy  tujukan istimewa tok someone yg paling saya sayang.. seorg yang sgt saya cinta dan tak kan da sesiapa pun dpt ganti tempat beliau dalam ati sy smpai bila2..

     aku ne plg manje la ngn "dia".. mana taknye, smpai umor aku 11thn, aku still tido dgn "dia".. klau nk pape, minta je semua msti dpt.. 2 yg buat adq beadik aku jeles sikit..hahahaha.. sekarang ne "dia" tengah demam, sama la dengan aku..huhuhu.. knpe aku ckp org ne special sgt, tatkala org meragui kebolehan aku, "dia" lh satu2 nye org yg percaya pd aku.. masih ingt lg, actually semua fmly xcaya aku bleh drive coz yela aku ne kck n klau dlm fmly semua ckp aku ne plg lembik la..hahahaha.. tp bukn bg "dia", "dia" hanta aku tok amk lesen dan percaya aku bleh wt.. sanggup bersusah pyh tok aku.. lastly, aku b'jya dptkn lsen gk..(event 2x try)hahahha.. siap offer lr aku bwa krete exora "dia"..:) bukn 2 je, time skool dulu, aku ne mnat kawad, so smpai f.5 my mama dh bsing2  suh benti and fokus study.. tp ble aku ckp ngn "dia", aku nk jgk kwad, "dia" tau aku minat, and just pesan jgn abai pelajaran.. sgt terharu..huhuhu.. sebenarnye hdp aku ne xbnyk mse ngn fmly, sejak f.2 aku dh dduk asrma.. "dia" da jugk ckp, skang ne tak sunyi sgt coz adk aku da tok teman dia.. tp aku tau dlm atie "dia", "dia" sgt rndukn aku..:'( bila semakin besar, masa bersama "dia" pun semakin kurg.. klau aku cll pun slalu ckp ngn mama kdg2 je cll "dia".. bukn xnk call, tp nant aku jgk akan ngs.. klau ak mengis, kdg2 dia akan dtg memujuk aku.. sedaya upaya "dia" akan elak kan aku mengis..:)

     setiap pagi "dia" akan buka fb aku tok tgk gmbr aku bagi menghilangkan rse rndunya dan kadang kala sampai meitiskan air mata.. begitu juga tatkala aku telifon, "dia" akan terdiam seketika kerana sebak.. wlaupun tak terzahir dgn kata2, tp aku tau "dia" t'lalu merinduiku.. aku persan, setiap kali sebelum aku bertolak balik ke segamat, "dia" pasti akn memeluk ku, seerat mungkin untuk melepaskan rndu yang bakal ditanggung untuk perpisahan kali ini.. tp semenjak dua menjak ne, aku tau.. aku dh bnyk kali buat "dia" nagis.. aku hukum "dia" atas kesalahan yg belum pasti salah "dia"..aku keraskan ati aku, aku tggi kn ego aku.. aku sggup buat "dia" menagis..:'( betapa berdosa nya aku, ya Allah.. bertapa bodoh nya aku..

     insan yang terlah banyak berjasa pada ku, dan "dia" yg aku maksudkan ialah ABAH..  insan yang sgt aku syg, dan sgt aku rndu tatkala ini.. ja syg abah!!! mkn ubat ye, sihat cepat2..


Wednesday, May 25, 2011

~syg xsemestinye b'sme~

SYG?? da pe ngn syg?? hmm..
syg ne 1 benda yg kte xnmpk secara fizkal tp dpt rse secara dalamn..
1 benda yg xboleh disentuh tp boleh dirasa..
hmm, mcm hantu plak..huahuahua..
actually, bukn bnda ne yg aku nk ckp.. just, klau syg msti kne b'sme ke??
wajb erk??huhuhu..

bg aku, syg 2 xsemestinye b'sme..
klau kte sygkn seseorg, knpe x kte biar je dia bahgia wlaupun bukn dgn kte..
bukn ke 2 bru erti syg yg sebenar???huhuhuhu

Monday, April 25, 2011

mama sy terbaik!!!!

         tbe2 t'ingt kt mama.. betapa besr pengorbanan mu, yg blom pasti lg dpt aku balas.. bertapa besarnye..huhuhu.. mmg aku xbnyk mse ngn mama coz bnyk mse dihabiskn diluar..  so, entry ne khas tok mama sy!!!

         mama sy adalh seorg insan yg sgt2 mulia.. seorg ibu yg sgt penyayg, seorg isteri yg sgt setia.. sentiasa disisi kami wlaupun kdg2 tiada mse untk diri sendiri.. sggup melakukn apa sje, selagi termampu untuk kesenangan kami dan kebahgian suami.. mama sentiasa melakukn yg terbaik untuk kami tnpa memikirkn kesenangan dan kebaikn dirinya sendiri.. semua tntang dirinya ditolak ke tepi asalkn dpt memenuhi semua kehendak kami.. untuk kami semua akan tetap diusahakan.. selagi terdaya.. selagi termampu..

         sebagai seorg isteri, mama melakukn tugasan dgn sepenuh hati.. tanpa memikirkan kepenatan dan penat lelah.. ingt lg pd suatu hari, mama bgun lmbt dan perlu siapkn adq tok ke sekolah.. bju abah sudah siap di gosok smlm, tetpi mama tidak perasan ada sedikit kotor di lengan, abah menyuruh mama mengosok lain.. wlaupun sdh lewat dan perlu menyediakn adq2 ke sekolah, mama tetap menjlnkn tugas dgn penuh setia.. cri la mana2 perempuan yg snggup beraya tanpa suami disisi.. tika semua org beraya bersama insan tersyg, mama hanya beraya bersama kami.. aku selalu tny, knpe mama xpenah suruh abah ryer dgn kami.. mama selalu ckp..
" lelaki yg terbaik untuk dijadikn suami ialah lelaki yg mementingkn ibu nya berbanding isteri sendiri."
        betapa mulia hati nya mama.. klau abah nk kn ape2 pun, wlaupun mama tidor sanggup mama bangun tok abah.. abah mmg seorg yg cerewet dlm segi pkaian, tp mama tetap melayan dgn penuh kesetiaan.. blk kje terus masak tok abah, lepas tu bsuh bju abah.. sbb abah xsuka baju kerje basuh ngan mesin, so kne basuh tangan.. mama xpnh kisah pun.. xrse da lg pompuan lain setabah dan sebaik mama saya..




p/s: slh ke klau dia merasa sedikit kebahagiaan selepas semua yg dicurahkan kepada kte?? 
      slh ke kte mengukir sedikit senyuman diwajahnya??

Sunday, April 24, 2011

~memori yg terindah~

tarikh 22hb 4. 2011, selepas maghrib abgku telah di ijab kabulkn bersama seorg wanita yg sgt disygi.. doaku, semoga anda bahagia selalu disamping org tersyg.. hari yg bhagia untuk dirinya dan juga keluarga aku. sbb dia ne snk 1st..huhuhu.. aku tgk mama sgt2 hepi arie 2.. ktaorg pun lg2 la hepi.. tmbah2 ble ada photogrape..hahah.. besa la 2, ktaorg klau dh jmpe camera, sume lpe..hehehehe..:P ape2 pun, for my big brother hope u happy for ever n ever..huhuhu.. mggu dpn knduri kt tpg, umh aku.. so, mbe bz sgt2.. see u soon.huhuhu

Friday, April 8, 2011

masihkh diberi kesempatan

assalammualaikum

hmm, mshkh diberi kesemptan?? mcm tajok novel la plak..hahaha..
nothg yg special for this entry actually..
just sy sgt rndukn fmly..
...
klau la di beri kesempatn tok blk b4 final ne..
msihkh diberi ksempatan..
rndu nk mkn mskan mama..
klau la diberi ksempatan..
teringgin nk peluk abah..
klau la diberi ksempatan..
...
klau la diberi ksempatan..
...
andai mse tidak membenarkn..
andai mimpi tidak termakbul..
andai impian tidak terzahir..
andai kata tidak menjd nyata..
...
sebelum kata terhenti..
sebelum lidah berhenti berbicara..
sebelum mata tertutup..
sebelum tubuh terbaring kaku..
...
izinkn sisipan menjd penganti..
izinkn bhsa menganti diri..
izinkn diri dibawa pergi..
...
ketahuilah bhwa..
tiada siapa yg bisa menganti anda2 semua dlm hati ini..
buat yg tersyg: mama, abah, fmly, teman2, dan yg teristimewa..
hny anda yg sy ada..
hny anda penguat semangat..
hnya anda dihati sy..
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Monday, March 28, 2011

~kesabaran~

assalammualaikum..

         hmm, agk sakit atie.. yela kite dh la tgh not in mood, bleh plak dia wt lwk time2 cmne..huhuhu (emotional la plak..) yela, dia mcm mmg sje je nk cri gdoh, dh bpe arie wt cmne..cdh la.. aku boleh sabar tp da tahap gk.. cm arie 2 aku t'lpas gk la ckt.. yela, aku tggu dia dr petg smpai la mlm.. last2 dia ckp xbleh cll coz xblk umh n btry low..hurm.. cdh btol..:'( mls btol nk gdoh2..benci tau..huhuhuhu.. lgpun tgh pening nk arrange tok renioun plkn ne.. time xwt nk sgt. ble dh wt, sume ada mslh..huhuhu.. aku pning btol la.. lantk korg la erk..

p/s:hope mslh kte akn sttle cpt.. pent la gdoh..huhuhu:'(

Sunday, March 20, 2011

~kenangan itu manis~

knang?? hmm, kngan 2 ialah 1 benda yg pnh berlaku kt dri kte, xkre la manis or pahuit, ia tetp di pggl kenangan.. sume org da kngn kn?? tp, xsume kngan 2 kte nk knang..
teringt mse kck2 dlu, main je kje.. xpyh pk pe2 pun, mslh pun xpnh da.. tp, best ke idup slme nye mcm 2?? ble di pk2, da baik bruknye mslh ne.. mcm mama aku ckp "mslh xkn pnh abh.. nasi 2 pun, klau xsuap xmsuk mlut tau.."huhuhuh.. tp ble ingt blk time kck2 dlu mmg best.. smkin bsr, smkn mencbar.. bnyk mslh kne tempuh.. kne pk yg ne terbek..huhuh..

p/s:smoga sume bahgia.. Al-Fatihah tok Megat Faiz..smoga roh dicucuri rahmat..amin..

Thursday, March 17, 2011

ada apa dng duit??

percaye x klau aku ckp, "duit ialah benda yg plg pentg dlm idup"..huhuhu..
hmm, msti bnda p'tme korg pk,"pehh.. pompuan ne(aku la) mte duitn ke??" huahuhaua..
bukn mte duitan, tp just korg try tgk zaman skang.. klau zaman dlu2, ok aku agree la kn mmg spe yg ckp cmne, mte duitan.. tp aku xrse bnda yg sme tok mse skang.. skang ne, spe lg bnyk duit, lg berkuasa.. btol x??huhuhuh..

bg aku la, kre mcm prinsip la.. "duit 2 sgt2 pentg untk mse dpn.." (almk, abh la bf aku..uhuhuhuhuhu)..
mksud aku kt cne, cbe pk, xguna nk pkai krete bsr2 tp duit xda..(erti kte lain b'utang la..huhuh) better pkai krete biasa2, tp duit berkepuk dlm poket..btol x?? (spe stuju angkt tngan mcm sy..huahuahaua)..

yg 2 satu.. lg 1, yg aku nmpk la.. duit 2 sebnrnye mmpu tok tundukkn sespe.. btol x?? contoh:- klau kte nk pnjm duit dr org, mcm2 benda pun kte sggup buat.. smpaikn kekdg 2 da yg tergadai maruah dri..selain menundukkn org, duit jgk mampu menundukkn kte kpd nafsu.. 2 la sbbnye, da yg sggup membnuh sesme sndri demi duit..

tp, dgn duit ne jgk, mampu megubh kte.. mksudnye, dgn duit kte mampu buat pe2 pun, bg sedekah, wt kenduri n mcm2 lg la yg mampu tok mengubh kte kpd sesuatu yg baik.. tp jgn lpe, ngn duit ni jgklah, mampu mengubh kte kpd sesuatu yg bruk, mcm bg pnjm kt org, tp ble nk byr kne byr bunga n mcm2 lg la sbnrnye.. normal la kn, terserah kte nk kearah kebaikan or, keburukn..

so, bg sy, duit 2 sgt penting untk mengelakkn kte dr terjbak kearah yg kurg baik la.. think positif, sbb bukn sume org, ble dia ckp pentgkn duit, b'mkne dia 2 pisau ckur or materialistik..huhuhu

p/s: thanks coz bce entry sy ariene.. akhir kta, sdekahkn Al-Fatihah kpd Allahyarham Megat Faiz.. smoga rohnya di cucuri rahmat.. Amin..

Monday, March 14, 2011

kesedihan..=,=..

assalammualaikum..
arie ne rse mmg xda smgt nk g class.. rse mcm sush sgt kaki ni nk melangkah ke class.. 
citer yg aku dpt smlm mmg aku xbleh nk trima lg.. hmm, knpe awk wt sy mcm ne?? satu2 benda jd, bsr sgt ke slh sy smpai awk lgsung xnk bg sy tgk "dia" even tok kali terakhir?? aku menangs smpai dh xda lg airmte nk kuar.. knpe ye, mmg xbleh trima..:'(..

mcm yg pnh sy ckp,sy akn letak gmbr ank kesygan sy 1arie nent kn.. hmm, nmpknye, sume 2 mmg sush nk djgka.. "dia" telah pun kembali ke rahmatullah pd sabtu, 12.3.11 yg lepas.. amat terasa hati ni sbb, xdpt nk menatap wjhmu cyg tok kali terakhir.. aku ingt lg mse aku berckp tlfon dgn "dia", "dia" memanggil aku mama n membhsakn diri sbg adq..

mama: hai ank mama. ank mama ni wt pe? mkn blom??

adq:ta uat pa.. akan da.. (tak wt pe, dh mkn..)

mama: adq mkn pe td??

adq: akan asyi yam.. (mkn nasi aym)

"dia" merupakn seorg budk yg sgt ceria n bnyk ckp.. sgt comel.. pnh menang pertndingn bayi comel n bijak..:)
event bru umo sthun stgh, tp "dia" sgt petah berckp.. sgt cygkn kucing yg bernma comel.. tdo pun skali..
aku sgt rndukn "dia". ingt lg, papa nya (kwn aku) bli kn "dia" sekor bear2 bsr, wrne pink, n tok aku just bear2 kck wrne putih.. dia slalo ckp, "mama nya cik (kck), adq nya saq(bsr)". klau aku xcall 
"dia", "dia" akn amk phone n ckp kt papa, "nk akap ngn mama".. sgt comel..:) agak nkal jgk kdg2..heheh.. "dia" minta kt papa, nk bear2 aku, ktanye nk bg ktor n bcuk.. sje nk cri gdoh ngn aku..:)


kesayangan mama- Megat Faiz-
ne la bdk yg comel, "dia" yg aku mksudkn.. gmbr ne dh lme, time dia sihat lg.. ank kesygngn mama yg sgt mama rndui..:,(

keadan adq, mse di icu..

gmbr ne, pas adq tlh di sahkn menhidap jntung berlubang.. keadan dia pun kritikal coz dpt detect benda ni lmbt.. papa dh sediakn duit tok operation tp.. Allah lbh sygkn adq.. blom sempat pun menjalani operation, adq pergi tok slamanye..:'( 

"mama arap anak mama yg comel ni akn berbhagia disana.. mungkin ni yg terbek tok adq.. msti adq hepi dpt jmpe ngn fmly adq slepas b'psh lme.. jgn lpe kn mama ye cyg.. mama sentiasa merindui mu.."

p/s: sedekahkn Al-Fatihah tok Allahyarham Megat Faiz Bin Tengku Iskandar..

Sunday, March 13, 2011

kejamkah aku??

mnusia ne, ble xdpt nk sgt2.. tp, ble dh dpt pe yg diaorg nk..huhuhu..
sy percya awk syg sy n xmungkn awk nk tgk sy hdp t'seksa kn wk??hmm..
tp jgkaan 2 xpnh tpt.. mlh awk tuduh sy kjm, xhargai awk.. n mcm2 lg..
pe sbnrnye yg awk nk pun sy xtau..
awk ckp awk syg sy, cntakn sy.. tp cmne ke cara awk tunjk syg awk kt sy??

awk ckp kt sy, awk perlukn duit tok amk "dia". awk tau sy syg "dia" n sanggup wt pe2 pun tok dia..
sy bg wak.. demi "dia".. sy tau, sy still studnt n xda duit sgt.. duit yg da pun tok tanggung hdp sy kt cne slma 5buln ne.. awk ckp, xpe nant awk byr blk.. b4 bg pun sy dh ckp kt awk..
tp, smpai skang awk xbyr, 1sen pun.. awk, sy pun mnusia besa jgk.. perlukn duit nk idup..
mama n abah mmg dh xtggung sy..

satu arie, awk ckp "dia" skit.. ble sy tny psl dia, awk ckp "wt pe nk tau, awk kn dh xsyg ktaorg".
sy just cnfius, knpe klau sy syg "dia" perlu ke sy syg awk jgk?? sy anggp awk mcm adq sy.. then awk ckp sy kjam.. mmg slh ay sbb xangkt cll awk time 2, smpai la sy tau dr kwn sy.. tp awk tau x npe sy wt mcm 2?? sy dh xtahan ngn sikp awk.. sy lyn awk dgn baik, tp pe sy dpt?? awk bgtau sume org kte nk tunang.. sy ada fmly wk.. dia org mrh sy kononnye membelkangkn diaorg.. awk pe tau?? just nk ikut mrh awk je kn..

sy tampung hdp sy slma 5buln dgn hnya 400 sbb AWK.. sy tahan dri sy dr bli brg yg sy suka sbb AWK, sy sekat cara mkn sy sbb AWK, sy kurgkn sgala perbelanjaan sy sbb AWK, sy belakangkn fmly n org tersyg ble sy pnjmkn duit sy.. hanya sbb AWK.. sy ne hny mnusia biasa yg ada nafsu untk bli brg yg sy suka, mkn pe yg sy nk, kluar dgn kwn2.. tp disebabkn awk, sy lupe kn sume 2.. lg awk ckp sy kjm..

sy just nk awk tau, sy bukn mcm yg awk sangka.. awk terlalu ego, sikap awk kdg2 buat sy rimas..
awk terlalu mengongkong sy, pdhal, kta xda sbrang hbungan pun.. sy xslesa ngn cre awk.. sy arap, awk cari la pompuan lain syg bleh phm awk.. sy mnta maap klau da slh n silp slma perkenalan ne..

p/s: sy xpnh mnta awk syg n cintakn sy..

Monday, March 7, 2011

kegembiraan yang tersangat..

4hari berlalu tnpa sedar..huhuhuu.. tau2 esk dh kne blk segamat..:'(
hmm, tp mmg bnyk kenangn tiap kali blk cne.. just kali ni xdpt jmpe my abg.. tersgt rndukn dia..huhuhu..
esk mula la perjlnan yg tersgt la jauh untk ditempuh..huhuhu..

Monday, February 21, 2011

positifkn pikiran anda..

hmm, npe ye kte kne +kn mindset kte ye??huhuhu..
tah la pe nk jd kt sy lately ne..urmmm...=(
mybe thn ne mmg spoil bg aku kot..huahuahuaaaa...
yela, 1st day thn ne pun dh mmg btol2 spoil..pehh, (trok3)..huhuhuhu..

skang ne plak tgh pning ngn mydad, pe nk jd la..huahuahuaaa...
klau aku ckp kang, ckp aku ne ank derhaka plak..
tp klau xtegur, aku yg sakit atie.. ish, pening2..
yg pompuan 2 plak, sedar2 la ckt..
dh da fmly sndri kot, mybe ko xmksud cm 2..
tp, ktaorg ne dh bsr la..huhuhuhu..

p/s: hmm, 2 la mslh2 yg akn timbul ble kte x +kn pkrn kte..huhuhu..
so, pk2 kn lh... selamt beramal..:)

Thursday, February 10, 2011

selepas seminggu..

2/6..
arie ne, aku dr tpg travel ke shah alam tok menghadiri majls pertunangan sahabat ku yg sorg ne..
"shafinaz shah bani"huhuhuhu... tp smpai pun dh lmbt coz xda tket..
(pdn muka nk sgt bli tket on sport..)hahhahaa..
bydaway, thanks kt org 2 coz sudi amk aku kt klsentral, so xdala kne berebut2 nek train ke shah alam..hahahaha..
wlau pnas aku gagahi jgk demi sahabat tersyg..hahahhhhaaaa...
xpe2... nant aku tunang korg xdtg, siap korg!!!huhuhuhu...

hmm, cerita aku time cuti ne mmg t'baik la..huhuhu..
mmg pnt coz xda rest langsung, tp sgt menyeronokkn..hahahhaa..
travel g penang, then blk tpg..
g men boling.. n mcm2 lg la..hahahahaaaa...


p/s::xsbr nk tggu cuti sem!!!!huhuhuhu

Tuesday, February 1, 2011

sepetang di boling!!!!

arie ini dlm sejrah...

td g men boling sih..huhuhuhu
1st time kot.. first2 2 mmg malu gler..
tp ble dh dua tiga kali men, ok la..
best plak..hahhahaa..
ble dh best 2, sah2 la xingt dunia aku men..
afif, cousn2 ngn adk aku pun t'kejut..hahhhaaa..

hahhaha...
2 la, jgn layan aku..huhuhuh..
aku ni klau dh syok, xingt dunia... cian kt korg ye..hahahaha..
2 game td best gler ar kgkwn!!!!!
nant bleh hang up lg ye..hahahaha

muka confident je..hahahah
 test2 bola..
sempat lg...huhuh

terror abh la 2..hahahah

mcm msok lonkang je???hahahah

Saturday, January 29, 2011

myRaintown....

smlm dlm pkul 12tgh mlm, slmt smpai umh.. even sgt pnt tp sgt hepi dpt blk umh..
sgt rndu!!!!!
tpg ne sgt cntk la.. town dia ala2 jepun, korea g tu..
cm yg kte tgk dlm filem korea 2..hhuhuuhu..
tmpt plg best ar kt cne, ofcourse la tmn tsk..huhuhu
nant da mse sy uploadkn gmbr pemandangan 2 erk..

skang ne, xabh lg menjelajah tpg stelah hmpr sebuln ditingglkn.. 
ayt pehh..huhuhu..
sbnrnye, kgkwn aku da lg yg xnlk cne..(tket dh abh)huhuhu
so, ariene rest je kt umh.. 2, 3 arie lg bru kuar..huhuhuhu..

p/s: oitt kwn2.. cpt2 la blk tpg..huhuhuhu

Thursday, January 27, 2011

menghitung hari....=_="

finally, mse yg d tggu2 hmpr tiba..huhuhuhu..
pe lg, esk kn jumaat.. blk time..hahaaaaa...
my journy for 2morrow:
  • from segamat to seremban by bus
  • from seremban to klcntrl by train
  • from kl to ipoh by ets train..
  • lastly from ipoh to tpg by car..
jauh benar perjlnan 2.. dh bleh wt cter cm 7perhentian plak..hahhhaaa..
xpe, demi fmly tercnta, akan ku gagahi jgk..huhuhuhu

first thing nk wt esok b4 blk:
  1. g class jm 0800
  2. kemas bju
  3. berangkt meninggalkn uitm!!!!hahahah
esk muka kgkwn aku msti berseri2 sume.. g class pun awl2 je siap..
tdo mlm ne pun xlena..hahahaha..
jgn mrh ye kgkwn, pasne smggu xjmpe..
mst kome sume rndu kt teman nant..hehehhee

Wednesday, January 26, 2011

Segamat sudah bertukar menjadi cameron highland????

berita hari ini:
msuk arine dh 2arie segamat hujan.. agk lebat..huhuhu..
dh la sume muka cm" toya" je terutama sekali kgkwn aku, wani  n finaz..
coz dh xtahan nk blk cuti..huhuhu..
sabar ye kgkwn, lg 2arie je..huhuhu..

sbnrnye aku pun sme je, rndu banggt nk blk tpg..
cepat la mse berlalu.. agk rndu n nk blk sngt2..
arie ne beday mylittle sis..huhuhu

mood:assgment  time...=_="

Saturday, January 22, 2011

ada apa dgn umo???

hmm, last month, mydad b'ia2 sh ktaorg celebrate bedy mkck..
at first, ktaorg cm t'tny2, npe la nk kne smbut coz b4 ne ok je.. lgpun, umo mkck dh 71 kot..huhuhu..
then, suddenly mydad came out with an answer, that make us think it twist..
"kte kne la hargai diaorg, cube pk.. agak2 kt ne bleh ke smpai ke umo 2??"
sume diam..huhuhuu.. touching btol la.. then, esk 2 aku pun kuar la bli kek n hadiah.. mama msk kuih tok mkn.. smbut ngn fmly je, kebetulan cousn2 pn da kt umh, xblk lg..  wlaupun simple, but sgt meriah..huhuhu.

ni kek yg aku bli.. main plh je, coz sy xmkn kek..huhuhu
hadiah yg x sebetapa..
xbrape nk tau plh..huhuhuhu


mymom, unty n sis..

wif my cousn..huhuhu

Wednesday, January 19, 2011

kerepek nite???

citer baik punya td, "damping malam"..
pehh, menjerit2 tgk..hahahhaha..
actually, sy ne sorg yg penakut, tp nk jgk tgk..huhuhuhu
nsb bek xg tgk wyg arie 2.. klau x, suara aku la yg plg kuat nyerit..hahhhhaaaa

tp, lg best, dduk sjam stgh td sblh ngn hanis zalikha, blogger t'knal 2..
hahaha.. kwn aku, si Yan 2 ckp
"pe lg, on la bluethooth mne tau dpt ilham nk wt blog cm dia..hahahaha.."
 dpt pulak..huhuhu.. tp mmg tabik la ngn dia.. still s2dent, tp income xbnyk pulak kn..huhuhu..
hmm, ne la ptot jdcontohkn.. xkre la dia nye blog 2 psl pe, aslkn bleh wt duit.. 2 la kemajuan it..huhuu.. tetbe rse xmembzr aku bljr it..huhuhuhu

p/s:mama slaloo ckp, xda pe yg membzr dlm dunia ni, as long kte guna dgn btol..huhuhu..c(=

Tuesday, January 18, 2011

salam perkenalan..

manis itu madu??npe ye??huhuhhuu...
hm,dh dkt 3mggu kt segamt, ble la nk jejk kaki kt raintown ye.. ble t'ingt blk kngn 2 rse maniss sgt.. mcm madu..huhuuhuhu..

sy tgh belajr blk nk aktif menulis, dlu suka sgt tlis dairi tp dh 2thn tggl.. agak sush la nk tulis blk, bukn pe, mls je.. cm org utara ckp, "baloq liat"..hahahahah..

dh lmbt, esk class pg..out dlu ye..huhuhu
salam..